Burn out Therapie

Zo herken je of je burn out therapie nodig hebt

Het is je misschien niet ontgaan dat er tegenwoordig steeds meer mensen last blijken te hebben van een burn out. Dat is niet omdat het een modern verschijnsel is, maar wel omdat we steeds meer leven in een wereld die dit soort problemen aanwakkeren. Burn out therapie kan dan de oplossing zijn. De ene burn out is de andere namelijk niet en de ernst ervan verschilt dus ook. Benieuwd of jij last hebt van een burn out? Dat ontdek je zo.

Burn out Therapie

Vaak vermoeid

Misschien wel het meest voorkomende symptoom van een burn out is vermoeidheid. Het lastige is dat je niet altijd herkent dat dit door een burn out komt omdat er zoveel andere oorzaken kunnen zijn. Mensen denken al gauw dat ze waarschijnlijk gewoon te kort hebben geslapen of dat het komt door hun dieet. En hoewel die zaken kunnen meewerken, is het goed om naar de onderliggende oorzaak te kijken. Een burn out zorgt namelijk vrijwel altijd voor extreme vermoeidheid. 

Gespannen en een kort lontje

Wat ook veel voorkomt bij mensen met een burn out is dat ze behoorlijk gespannen zijn. Ze hebben een kort lontje en worden snel boos, of ze schrikken snel en worden moe van lange vergaderingen of drukke gezelschappen. Dit kan overigens ook gewoon een persoonlijkheidstrek zijn en is niks mis mee, maar als jij voorheen heel ontspannen en geduldig was maar nu niet meer, dan kan dit een verschijnsel zijn van een burn out. Let daar dus goed op.

Je hebt het gevoel dat je nooit klaar bent

Een burn out wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren maar werk is toch wel een van de grootste. Met name mensen die veel hooi op hun vork nemen zijn juist vatbaar voor burn out klachten. Het is dus zeker niet iets dat veel voorkomt bij minder harde werkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *