Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Burn out Therapie

Ooit komt er een tijd dat je stil moet gaan staan wat voor een uitvaartverzekering je wilt afsluiten. In Nederland heeft 75% van de bevolking een uitvaartverzekering afgesloten. 90% kiest dan voor een natura verzekering. De kosten die je verzekert bij de uitvaart wordt de uitvaartverzekering genoemd. De nabestaande hoeven zich er geen zorgen meer over te maken. De verzekering  helpt de nabestaande om er voor te zorgen dat er een mooi afscheid geregeld wordt in deze toch al moeilijke tijd. 

Wanneer je voor een uitvaartverzekering kiest heb je de mogelijkheid uit de volgende verzekeringen. Een natura uitvaartverzekering en een kapitaal verzekering. Wat is het verschil tussen deze twee verzekeringen?

 • Bij een natura verzekering wordt er een pakket van producten en diensten uitgekeerd na het overlijden van een persoon. In de verzekering zitten de rouwkaarten, de kist en de rouwauto;
 • Bij een kapitaalverzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd. 

Er bestaat ook een combinatie van bovenstaande verzekeringen. Wanneer je daar voor kiest dan wordt dat een combinatie uitvaartverzekering genoemd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een natura uitvaartverzekering

De voordelen van een natura uitvaartverzekering zijn:

 • er is geen omkijken meer naar de onkosten die worden gemaakt;
 • de maandelijkse premie die je betaald is lager;
 • de uitvaartverzorger neemt de zorg uit handen van de nabestaanden.

De nadelen van een natura uitvaartverzekering zijn: 

 • de verzekering bepaald de uitvaartondernemer;
 • de keuze voor het invullen van de uitvaart is erg beperkt; 
 • bijkomende kosten kunnen voorkomen.

Waar moet je rekening mee houden als je voor een kaptiaal verzekering kiest?

Wanneer je kiest voor een kapitaal verzekering moet je een aantal zaken in gedachten houden: 

 • hoogte van de premie. Vaak is een natura verzekering goedkoper. Met de uitvaartondernemer wordt dan van tevoren prijsafspraken gemaakt waardoor de prijs lager kunnen aanbieden
 • het verzekerd bedrag. Je bepaald zelf wat de hoogte is van het pakket wat je kiest  en wilt verzekeren.
 • hoogte premie. De meest voorkomende looptijd van een uitvaartverzekering ligt tussen de 75 en 85 jaar. Je kan er voor kiezen om een kortere looptijd te kiezen maar daarbij ligt de premie hoger bij.

Vergelijken en afsluiten via Overstappen.nl

Op deze website van Overstappen.nl vind je terug wat een natura uitvaartverzekering is, kan je verschillende uitvaartverzekeringen in natura vergelijken en afsluiten en kan je alle voor- en nadelen van deze verzekering uitgebreid terugvinden.Heb je de verschillende uitvaartverzekeraars bekeken en de diverse dekkingen vergeleken? Dan kan je via Overstappen.nl direct een natura uitvaartverzekering afsluiten bij de verzekeraar van jouw keus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *