Plafondlamp of uplight? Welk licht past beter.

Licht is een elementair onderdeel van het ontwerp van kamers en woningen. Maar de leek wordt al snel overweldigd bij het kiezen van de verschillende soorten lampen. In dit artikel geven we je tips en ideeën over wanneer plafondlampen nuttig zijn en wanneer het beter is om uplighters te gebruiken.

Een slecht verlichte ruimte maakt het ‘s avonds wonen, leven en werken onmogelijk. Het is des te belangrijker om de juiste lampen en armaturen te kiezen. Vandaag vergelijken we plafondlampen en schijnwerpers. De plafondlampen maken de start.

Plafondlampen – lampen met sterke verlichtingseigenschappen

Plafondlampen kunnen overal worden gebruikt waar ze in principe voor helderheid moeten zorgen, maar niet voor de stemming. Vierkante kamers of langere, smalle kamers zoals gangen kunnen met plafondlampen in het juiste licht worden gebracht. Toch blijven plafondlampen altijd op de achtergrond. Wil je sfeer creëren, gebruik dan ook dimmers, wand-, tafel- en leeslampen.

Wie gericht licht nodig heeft, bijvoorbeeld op kantoor, aan het bureau of in de hobbyruimte van een spoorweghobbyist, kan beter richt verlichting gebruiken. De uplighter kan precies op het punt worden gericht dat daglicht moet worden verlicht. Door het hoge lichtrendement van de uplighter zijn ze betere lampen dan plafondlampen, vooral op de werkvloer. Een individuele uitlijning en instelling zorgt voor ideale werk- en lichtomstandigheden.

Led technologie

Tijden veranderen. Vroeger werd bijvoorbeeld het nogal diffuse licht van een gloeilamp gebruikt om een ​​gezellige sfeer te creëren, tegenwoordig heeft moderne led technologie de voorkeur. Of het nu gaat om led plafondlampen , led vloerlampen  of bijvoorbeeld led hanglampen, lichtbronnen met moderne LED-technologie zijn relatief effectief, dankzij de kleine diodes zijn ze ruimtebesparend en extreem energiezuinig in vergelijking met conventionele lichtbronnen. Enkele jaren geleden werden licht diodes vooral gebruikt als expliciete statusweergave in technische apparatuur zoals televisies, digitale klokken of klokradio’s. Inmiddels zijn de led plafondverlichting en plafondverlichting aanwezig echter een integraal onderdeel van hedendaagse lichtscenario’s. Haal led plafondlampen in uw vier muren en ervaar een unieke verlichtingservaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *