Investeren, juist nu!

Veel mensen kijken je verbaast aan je begint over investeren deze dagen. Ze claimen graag dat het niet het juiste klimaat ervoor is. Ik zeg dat het juist wel werkt, juist nu! De rede dat ik dat denk? Een woord: hypotheekrente. Deze is in de afgelopen jaren niet zo laag geweest. Dit heeft voor veel mensen een gigantisch voordeel, want ze kunnen tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor een woning. Dat is natuurlijk nuttig voor mensen die net op de markt komen, maar niet alleen starters kunnen profiteren van deze geweldige deal, u ook! Mocht u geld te makken hebben dan zou ik juist zeggen: investeer die handel. Veel mensen laten het op de bank staan, maar daar verdien je op de lange termijn niets mee. De kans dat de hypotheekrente nog lager wordt stijgt vervolgens alleen maar, dus als u nu nog niet wil beslissen dan kan u ook kijken hoe de markt er over een paar jaar voorstaat.

Hoezo lage hypotheekrente?

U vraagt zich vast af hoe het kan dat de hypotheekrente zo laag is. De voornaamste reden erachter is de economische moeilijke tijden waar we als wereld voor staan. Door de financiele cirisis in 2008 moesten de wereldbanken afspraken maken over hoe ze de koopkracht weer een zwengel konden geven. Een veelgebruikte tactiek hiervoor is het omlaag brengen van de rente die mensen kunnen afsluiten op leningen. Dit zorgt ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om vreemd vermogen te lenen en te gebruiken voor een investering. Door de huidige omstandigheden kan deze rente alleen maar verder dalen, daarom adviseer ik u om eerst te kijken of dit gebeurt. Een slecht economisch klimaat hoeft niet per se te betekenen dat u het ook financieel slecht moet doen. Investeren kan immers altijd, de keuze wanneer u het doet bepaald of het een slimme zet is of niet.

Beste rente

Dus, stel dat u zoiets heeft van: ik ga investeren en daarvoor moet ik een lening afsluiten bij een bank of andere vermogen houdende instantie. De volgende vraag is, waar vind ik de beste? Een veelgebruikte hypotheek is de hypotheekrente 10 jaar vast. Deze hypotheek betaalt u het genoemde rentepercentage over de komende 10 jaar. Dus mocht deze weer omhoog gaan dan hebt u geluk, want het tarief staat vast! Op vergelijkingssites zoals hypotheekrente.nl kan u vergelijken welke banken de laagste rentepercentages aanbieden zodat u zorgvuldig een keuze kan maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *