Hulp bij testament

Hulp bij testament

Moeite met opstellen testament? Schakel hulp in

Hoe jong of hoe oud je ook bent, nadenken over de dood en zaken die daarna zullen spelen is nooit gemakkelijk. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden waarom veel mensen nog geen testament hebben; ook voor genoeg mensen op leeftijd geldt dat. Ergens is dit begrijpelijk. Buiten het feit dat het niet comfortabel is over dit soort zaken te praten, is het opstellen van een goed testament kostbaar en niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er wel organisaties die hulp bij testament opstellen kunnen bieden. Klop dus zeker eens bij zo’n bedrijf aan, zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Ondersteuning

Wat kun je met een testament regelen?

In een testament kun je verschillende dingen laten vastleggen. Grofweg gaat het erom dat je benoemt hoe jij wil dat jouw bezittingen worden verdeeld nadat je onverhoopt komt te overlijden. Doe je dit niet, dan zal deze verdeling plaatsvinden zoals de wet dat voorschrijft. In dat geval is je echtgenoot of je geregistreerde partner de eerste erfgenaam, gevolgd door eventuele kinderen. Als je niet getrouwd bent en geen geregistreerde partner hebt is het dus zeker belangrijk een testament met je voorkeuren op te stellen. Maar ook als je wel getrouwd bent, kan het zijn dat je een bepaalde verdeling wenst. Let op, je kunt hier echt alle kanten mee op. Wens je bijvoorbeeld dat een deel van je vermogen straks naar een goed doel gaat? Dan is ook dat heel goed mogelijk!

Notaris

Duidelijkheid voor iedereen

Een ander belangrijk voordeel dat je bereikt met een testament, is dat je volledige familie duidelijkheid zal hebben na je overlijden. Door een sterk dichtgetimmerd testament voorkom je zodoende dat je familieleden in conflict zouden kunnen raken over de verdeling van goederen en financiën. Deze duidelijkheid is daarmee een van de belangrijkste redenen voor velen om een testament op te stellen.