Het verschil tussen een leave-in en een haarmasker

Cantu leave-in conditioner

Door het grote aanbod van producten dat er is, is het begrijpelijk dat je soms niet meer weet waar of wat je moet zoeken. Je wilt gezond haar en je wilt hiervoor dus de juiste producten en routines vinden. Het belangrijkste voor gezonde krullen, is dat deze gehydrateerd zijn. Twee producten die je daarbij kunnen helpen, zijn bijvoorbeeld de Cantu leave-in conditioner en het haarmasker. Maar wat is het verschil? Het haarmasker is dieper voedend en meer geconcentreerd dan een leave-in conditioner. Een haarmasker gebruik je eens per week en de structuur is dikker. Deze moet je dan ook uitwassen en bij de leave-in conditioner hoeft dit niet.

Het gebruik van een haarmasker

Een haarmasker kun je elke week of om de week gebruiken. Doe het niet te vaak, want dit is kan een slecht effect op jouw haar. Na het wassen moet je op nat haar, het masker aanbrengen en doorkammen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je het masker laat zitten. Als je haar beschadigd is, kun je het langer doen. De tijd varieert vaak van 5 minuten tot een uur. Als je wilt dat het masker extra goed intrekt, dan kun je gebruik maken van een heat cap. Door de hitte gaan de haarschubben open staan en wordt het product extra goed opgenomen door je haar. Als het masker helemaal is ingewerkt, dan kun je het uitspoelen en je haar stylen.

Cantu leave-in conditioner

Het juiste masker vinden

Voor het vinden van het juiste masker, moet je de eigenschappen van je haar goed nagaan. Het is belangrijk dat je jouw haar met de juiste producten voedt. Je kunt een masker in de winkel kopen, maar het is ook leuk om zelf een keer een masker te maken. Dit kun je doen met producten die je thuis hebt liggen, zoals banaan, honing en avocado. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *