Een rollator voor zowel binnen als buiten

rollator

Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer mensen die gebruik maken van een rollator. Het zijn voornamelijk senioren die gebruik maken van dit hulpmiddel. In veel gevallen maken zij gebruik van een rollator omdat zij slecht ter been zijn. Wanneer je slecht ter been bent, kan het soms lastig zijn om toch voldoende te blijven bewegen. Echter wilt bijna iedereen in beweging blijven, bijvoorbeeld door naar een markt te gaan. Daarnaast kiezen veel mensen er ook voor om met de rollator een klein rondje te gaan wandelen. Het voordeel van deze wandelingen is dat je in beweging bent en bovendien ook nog eens frisse lucht binnenkrijgt. 

Senioren

Een lichtgewicht

Op dit moment zijn er erg veel mensen die ervoor kiezen om gebruik te maken van een rollator. Dit doen zij om een aantal verschillende redenen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende locaties waar de rollators gebruikt kunnen worden. Het is mogelijk om een rollator te gebruiken tijdens een rondje in het park. Ook is het mogelijk om een rollator te gebruiken binnen in een woning. Er zijn dan ook veel mensen die een rollator enkel en alleen voor in hun huis gebruiken. Het is in dit geval wel van belang dat de rollator licht en wendbaar is. 

Mobiliteit

Verschillende accessoires op een rollator

De kans is groot dat je al eens iemand met een rollator hebt zien lopen. In veel gevallen zijn deze rollators aangekleed met een aantal accessoires, zoals een mand of een tas. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een reservewiel mee te nemen. Door middel van dit reservewiel weet je zeker dat je altijd gebruik kunt maken van de rollator.